De rapporten van respectievelijk de National Association of Realtors en het Commerce Department suggereren dat kandidaat-kopers het laten afweten zodra de maatregelen waren afgelopen.

Paul Dales, U.S. econoom bij Capital Economics, merkt op dat het niet verwonderlijk is dat de vastgoedsector blijft 'hangen'. De werkloosheid is hoog, de werkzekerheid laag en de kredietmarkt moeilijk.

Kandidaat-koper waren weliswaar bereid om met overheidssteun een huis te kopen op te bouwen, maar zijn dat vanwege de vermelde onzekerheden in veel mindere mate bereid om alles zelf te financieren.

Mike Larson, vastgoed en rente analist bij Weiss Research, merkt op dat iedereen een terugval in de verkopen had verwacht, maar dat terugval in de verkopen van nieuwe huizen veel forser is dan verwacht.

Nieuwbouwhuizen maken nog ongeveer 7% van de huizenmarkt, dit op basis van cijfers uit 2009. In de periode voor de crisis was dat nog 15%. De daling in de verkoop van nieuwe woningen betekent dat de bouwsector een moeilijke periode kan doormaken.

De rapporten van respectievelijk de National Association of Realtors en het Commerce Department suggereren dat kandidaat-kopers het laten afweten zodra de maatregelen waren afgelopen. Paul Dales, U.S. econoom bij Capital Economics, merkt op dat het niet verwonderlijk is dat de vastgoedsector blijft 'hangen'. De werkloosheid is hoog, de werkzekerheid laag en de kredietmarkt moeilijk. Kandidaat-koper waren weliswaar bereid om met overheidssteun een huis te kopen op te bouwen, maar zijn dat vanwege de vermelde onzekerheden in veel mindere mate bereid om alles zelf te financieren. Mike Larson, vastgoed en rente analist bij Weiss Research, merkt op dat iedereen een terugval in de verkopen had verwacht, maar dat terugval in de verkopen van nieuwe huizen veel forser is dan verwacht. Nieuwbouwhuizen maken nog ongeveer 7% van de huizenmarkt, dit op basis van cijfers uit 2009. In de periode voor de crisis was dat nog 15%. De daling in de verkoop van nieuwe woningen betekent dat de bouwsector een moeilijke periode kan doormaken.