De Case-Shiller 20 City Composite Home price index is over de afgelopen 12 maanden met bijna 11% gestegen, waarbij in alle 20 grote steden prijsstijgingen werden opgetekend. In Las Vegas, Phoenix en San Francisco werden zelfs prijsstijgingen met meer dan 20% opgetekend.

Volgens Schiff geeft de evolutie van de huizenprijzen aan dat de Amerikaanse economie inderdaad een bocht heeft gemaakt en dat het herstel onderweg is. Maar aan het huidige tempo kan de stijging onmogelijk verder worden gezet zonder dat er tegen een plafond wordt gestoten.

De Case-Shiller 20 City Composite Home price index is over de afgelopen 12 maanden met bijna 11% gestegen, waarbij in alle 20 grote steden prijsstijgingen werden opgetekend. In Las Vegas, Phoenix en San Francisco werden zelfs prijsstijgingen met meer dan 20% opgetekend. Volgens Schiff geeft de evolutie van de huizenprijzen aan dat de Amerikaanse economie inderdaad een bocht heeft gemaakt en dat het herstel onderweg is. Maar aan het huidige tempo kan de stijging onmogelijk verder worden gezet zonder dat er tegen een plafond wordt gestoten.