Tot deze en andere vragen heeft Foreclosure-Gate in de Verenigde Staten geleid. Wat de crisis heeft veroorzaakt, is bekend. Veel banken zijn - op zijn zachtst gezegd - zeer onzorgvuldig omgesprongen met de procedures verbonden aan de gedwongen verkopen van huizen.

In sommige regio's maken de verkopen van aangeslagen huizen een hoog percentage van de totale vastgoedverkopen uit. De vastgoedmarkt kan er in haar geheel rake klappen door krijgen.

Uiteindelijk kunnen de problemen op de vastgoedmarkt weer gaan wegen op de banken, waardoor het herstel van de VS-economie uiteindelijk gevaar gaat lopen. Of er snel een oplossing voor Foreclosure-Gate kan worden gevonden, valt nog te betwijfelen.

Tot deze en andere vragen heeft Foreclosure-Gate in de Verenigde Staten geleid. Wat de crisis heeft veroorzaakt, is bekend. Veel banken zijn - op zijn zachtst gezegd - zeer onzorgvuldig omgesprongen met de procedures verbonden aan de gedwongen verkopen van huizen. In sommige regio's maken de verkopen van aangeslagen huizen een hoog percentage van de totale vastgoedverkopen uit. De vastgoedmarkt kan er in haar geheel rake klappen door krijgen. Uiteindelijk kunnen de problemen op de vastgoedmarkt weer gaan wegen op de banken, waardoor het herstel van de VS-economie uiteindelijk gevaar gaat lopen. Of er snel een oplossing voor Foreclosure-Gate kan worden gevonden, valt nog te betwijfelen.