Het is nu al vijf jaar geleden dat de markt een piek bereikte, maar in de meeste regio's is van een verbetering nog geen sprake. De verkopen van nieuwbouw bereikten in februari een recorddieptepunt en de S&P/Case-Shiller home price index daalde voor de zesde maand op rij.

De Amerikaanse vastgoedmarkt blijft met andere woorden verder wegzinken, zonder dat er veel hoop is op verbetering. Die verbetering kan er pas komen wanneer de voorraad langs de markt is weggewerkt en daar zijn we nog steeds mijlenver van verwijderd.

Het is nu al vijf jaar geleden dat de markt een piek bereikte, maar in de meeste regio's is van een verbetering nog geen sprake. De verkopen van nieuwbouw bereikten in februari een recorddieptepunt en de S&P/Case-Shiller home price index daalde voor de zesde maand op rij. De Amerikaanse vastgoedmarkt blijft met andere woorden verder wegzinken, zonder dat er veel hoop is op verbetering. Die verbetering kan er pas komen wanneer de voorraad langs de markt is weggewerkt en daar zijn we nog steeds mijlenver van verwijderd.