Het marktvriendelijke nieuws van het uitstel van de tapering door de FED is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas iets moeilijker te interpreteren.

De initiële reactie was heel erg positief en de meer risicovolle activa schoten fors omhoog. Nu begint de markt zich meer en meer te realiseren dat we hier naar uitstel en niet naar afstel kijken.

De zaak moet ooit eens genormaliseerd worden en de exceptionele maatregelen moeten worden afgebouwd.

Op dat moment zullen de markten er moeten in slagen een transitie te maken van liquiditeits gedreven naar gedreven op basis van betere economische cijfers en bedrijfswinsten.

Het marktvriendelijke nieuws van het uitstel van de tapering door de FED is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas iets moeilijker te interpreteren. De initiële reactie was heel erg positief en de meer risicovolle activa schoten fors omhoog. Nu begint de markt zich meer en meer te realiseren dat we hier naar uitstel en niet naar afstel kijken. De zaak moet ooit eens genormaliseerd worden en de exceptionele maatregelen moeten worden afgebouwd. Op dat moment zullen de markten er moeten in slagen een transitie te maken van liquiditeits gedreven naar gedreven op basis van betere economische cijfers en bedrijfswinsten.