Hij verwees daarmee naar de Amerikaanse vastgoedmarkt, die supergevoelig blijft voor correcties. Ondanks de forse stijging van de huizenprijzen is vrijwel geen enkele Amerikaan er van overtuigd dat we zijn aanbeland in een nieuw tijdperk van stijgende vastgoedprijzen.

De situatie lijkt geenszins op die bij het begin van de jaren 2000, toen het er naar uitzag dat de prijzen voor altijd zouden blijven stjigen. Inmiddels weten we wel beter, iedereen heeft kunnen vaststellen dat het sprookje toen slecht afgelopen is. Ditmaal zijn het vooral speculatieve kopers die de prijzen opjagen en op het moment dat die zich terugtrekken mogen we ons eens te meer aan een forse correctie verwachten.

Hij verwees daarmee naar de Amerikaanse vastgoedmarkt, die supergevoelig blijft voor correcties. Ondanks de forse stijging van de huizenprijzen is vrijwel geen enkele Amerikaan er van overtuigd dat we zijn aanbeland in een nieuw tijdperk van stijgende vastgoedprijzen. De situatie lijkt geenszins op die bij het begin van de jaren 2000, toen het er naar uitzag dat de prijzen voor altijd zouden blijven stjigen. Inmiddels weten we wel beter, iedereen heeft kunnen vaststellen dat het sprookje toen slecht afgelopen is. Ditmaal zijn het vooral speculatieve kopers die de prijzen opjagen en op het moment dat die zich terugtrekken mogen we ons eens te meer aan een forse correctie verwachten.