Het herstel van de industriële productie, die profiteert van een stijging van de mondiale vraag, ziet er robuuster uit dan die van de huizenmarkt.

Maar na een piek van de vertrouwensindicatoren de afgelopen maanden, lijkt ook deze sector zijn momentum te verliezen in de tweede helft van dit jaar.

Na een sterke verbetering van het ondernemersvertrouwen in het afgelopen jaar in de VS en de eurozone, lijkt het erop dat er recentelijk een piek in dit vertrouwen is geweest, gevolgd door wat verzwakking nu.

Dit zou erop kunnen duiden dat economische groei wat zal terugvallen in de tweede helft van het jaar.

In focus deze week:

- IFO index, Duitsland (vandaag)

- PMI Indices, eurozone (woensdag)

- FOMC-toelichting Federal Reserve, VS (woensdag)

Het herstel van de industriële productie, die profiteert van een stijging van de mondiale vraag, ziet er robuuster uit dan die van de huizenmarkt. Maar na een piek van de vertrouwensindicatoren de afgelopen maanden, lijkt ook deze sector zijn momentum te verliezen in de tweede helft van dit jaar. Na een sterke verbetering van het ondernemersvertrouwen in het afgelopen jaar in de VS en de eurozone, lijkt het erop dat er recentelijk een piek in dit vertrouwen is geweest, gevolgd door wat verzwakking nu. Dit zou erop kunnen duiden dat economische groei wat zal terugvallen in de tweede helft van het jaar. In focus deze week: - IFO index, Duitsland (vandaag) - PMI Indices, eurozone (woensdag) - FOMC-toelichting Federal Reserve, VS (woensdag)