Het kan volgens Pento echter al veel sneller gebeuren dat de situatie onhoudbaar wordt. De cijfers spreken volgens deze analisten boekdelen, de Verenigde Staten bevinden zich in een onhoudbare situatie.

Dit jaar zal de Amerikaanse overheidsschuld 13600 miljard dollar bereiken, om vervolgens in 2015 105% van het BBP te bereiken. De publiek verhandelde Amerikaanse overheidsschulden zal dit jaar 14000 miljard dollar bedragen, tegenover 7500 miljard dollar in 2009.

Op basis van die 14000 miljard dollar zal de VS-overheid vanaf 2015 elk jaar 1000 miljard dollar aan rente moeten betalen. Dat stemt overeen met ongeveer 30% van de federale inkomsten.

Pento voorspelt dan ook dat een dollar- en een obligatiecrisis onvermijdelijk is geworden. Dat is volgens hem ook de reden waarom de goudprijs weigert te dalen.

De komende Amerikaanse begrotingscrisis zal groter zijn dan de Griekse, aldus nog Pento. Hij verwacht dat er op relatief korte termijn zware besparingsmaatregelen gaan komen, die het land in een recessie of zelfs in een depressie gaan storten.

Die is echter onvermijdelijk om een gezonde economie en een gezonde obligatiemarkt te behouden.

Het kan volgens Pento echter al veel sneller gebeuren dat de situatie onhoudbaar wordt. De cijfers spreken volgens deze analisten boekdelen, de Verenigde Staten bevinden zich in een onhoudbare situatie. Dit jaar zal de Amerikaanse overheidsschuld 13600 miljard dollar bereiken, om vervolgens in 2015 105% van het BBP te bereiken. De publiek verhandelde Amerikaanse overheidsschulden zal dit jaar 14000 miljard dollar bedragen, tegenover 7500 miljard dollar in 2009. Op basis van die 14000 miljard dollar zal de VS-overheid vanaf 2015 elk jaar 1000 miljard dollar aan rente moeten betalen. Dat stemt overeen met ongeveer 30% van de federale inkomsten. Pento voorspelt dan ook dat een dollar- en een obligatiecrisis onvermijdelijk is geworden. Dat is volgens hem ook de reden waarom de goudprijs weigert te dalen. De komende Amerikaanse begrotingscrisis zal groter zijn dan de Griekse, aldus nog Pento. Hij verwacht dat er op relatief korte termijn zware besparingsmaatregelen gaan komen, die het land in een recessie of zelfs in een depressie gaan storten. Die is echter onvermijdelijk om een gezonde economie en een gezonde obligatiemarkt te behouden.