Een index die nauwe verwantschap toont is de Philadelphia Semiconductor Index (SOX), waarin o.a. aandelen als Intel, Texas Instruments en STMicroelectronics zijn vertegenwoordigd.

Wie het specifieke risico van een individueel aandeel wil mijden, maar toch wil anticiperen op een stijging van de SOX Index kan dit doen via de SOX Turbo Long (advies ISIN-code NL0009070267 met een stop loss op 209) en/of Proshares Ultra Semiconductors (Bloomberg tickersymbool USD US).

De koersgrafiek van de SOX ondersteunt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de visie dat het dieptepunt op de aandelenmarkten (voorlopig) achter ons ligt.

Tijdens de vorige 'bear'markt daalden de brede beursgraadmeters in 2003 tot (of in Europa zelfs onder) de dieptepunten van 2002.
De SOX bleef in het voorjaar 2003 relatief goed liggen, welk fenomeen de laatste maanden ook weer voordoet.

Sinds december 2008 is er sprake van een outperformance ten opzichte van de S&P 500 Index. In de afgelopen week is er een 'golden cross' gesignaleerd van het 20-daags gemiddelde door het 120-daags gemiddelde.

Zodra de SOX even corrigeert onder het 20-daags gemiddelde (= 230) dan wordt het aantrekkelijk om te anticiperen op doorgaand herstel richting 350 (= koerspotentieel van ruim 50%).

Een index die nauwe verwantschap toont is de Philadelphia Semiconductor Index (SOX), waarin o.a. aandelen als Intel, Texas Instruments en STMicroelectronics zijn vertegenwoordigd. Wie het specifieke risico van een individueel aandeel wil mijden, maar toch wil anticiperen op een stijging van de SOX Index kan dit doen via de SOX Turbo Long (advies ISIN-code NL0009070267 met een stop loss op 209) en/of Proshares Ultra Semiconductors (Bloomberg tickersymbool USD US).De koersgrafiek van de SOX ondersteunt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de visie dat het dieptepunt op de aandelenmarkten (voorlopig) achter ons ligt. Tijdens de vorige 'bear'markt daalden de brede beursgraadmeters in 2003 tot (of in Europa zelfs onder) de dieptepunten van 2002. De SOX bleef in het voorjaar 2003 relatief goed liggen, welk fenomeen de laatste maanden ook weer voordoet.Sinds december 2008 is er sprake van een outperformance ten opzichte van de S&P 500 Index. In de afgelopen week is er een 'golden cross' gesignaleerd van het 20-daags gemiddelde door het 120-daags gemiddelde. Zodra de SOX even corrigeert onder het 20-daags gemiddelde (= 230) dan wordt het aantrekkelijk om te anticiperen op doorgaand herstel richting 350 (= koerspotentieel van ruim 50%).