Sandy Weill, de voormalige CEO van Citigroup, deed een oproep tot het opsplitsen van de grootbanken. De uitspraak is des te merkwaardig omdat Weill in de Verenigde Staten wordt beschouwd als de grondlegger van de bancaire supermarkten.

De opsplitsing moet op zo'n manier gebeuren dat niemand - klanten noch beleggers noch belastingbetalers - nog ooit nadeel zouden ondervinden.

Cacao onzekere factor bij landbouwgrondstoffen

Bij de landbouwgrondstoffen was het beeld volgens Royal Bank of Scotland gemengd. Cacao bereikte eerder op de week het hoogste prijsniveau in acht weken maar moest toch 1,9 procent inleveren.

De neerslag viel de voorbije weken erg onregelmatig in West-Afrika zodat er tegengestelde berichten over de kwaliteit en de omvang van de tussentijdse oogst de wereld worden ingestuurd.

Ook katoen werd 1,9 procent goedkoper. Het International Cotton Advisory Committee liet weten dat de verhouding tussen

katoenvoorraden en verbruik na dit oogstjaar zal oplopen naar het hoogste niveau sinds 1985-1986.

De prijs van een pond suiker steeg met 2 procent. De regenval in grote delen van Brazilië blijft voor logistieke problemen zorgen.

In de belangrijkste exporthavens lag eind vorige week 3,13 miljoen ton suiker te wachten om te worden geladen tegenover 2,4 miljoen ton een week eerder.

Volgens de Indian Sugar Mills Association zal India in het oogstjaar dat start op 1 oktober 25 miljoen ton suiker produceren, 1 miljoen ton minder dan in het huidige oogstjaar.

Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) werd op weekbasis volgens Royal Bank of Scotland

7,8 procent duurder en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds begin mei.

Er zit nog steeds een weerpremie in de koers hoewel er dit seizoen nog geen schade werd aangericht en er op korte termijn ook geen dreiging is voor een orkaan of tropische storm in Florida. De prijs van een pond koffie steeg met 3,4 procent.

Sandy Weill, de voormalige CEO van Citigroup, deed een oproep tot het opsplitsen van de grootbanken. De uitspraak is des te merkwaardig omdat Weill in de Verenigde Staten wordt beschouwd als de grondlegger van de bancaire supermarkten. De opsplitsing moet op zo'n manier gebeuren dat niemand - klanten noch beleggers noch belastingbetalers - nog ooit nadeel zouden ondervinden. Cacao onzekere factor bij landbouwgrondstoffen Bij de landbouwgrondstoffen was het beeld volgens Royal Bank of Scotland gemengd. Cacao bereikte eerder op de week het hoogste prijsniveau in acht weken maar moest toch 1,9 procent inleveren. De neerslag viel de voorbije weken erg onregelmatig in West-Afrika zodat er tegengestelde berichten over de kwaliteit en de omvang van de tussentijdse oogst de wereld worden ingestuurd. Ook katoen werd 1,9 procent goedkoper. Het International Cotton Advisory Committee liet weten dat de verhouding tussen katoenvoorraden en verbruik na dit oogstjaar zal oplopen naar het hoogste niveau sinds 1985-1986. De prijs van een pond suiker steeg met 2 procent. De regenval in grote delen van Brazilië blijft voor logistieke problemen zorgen. In de belangrijkste exporthavens lag eind vorige week 3,13 miljoen ton suiker te wachten om te worden geladen tegenover 2,4 miljoen ton een week eerder. Volgens de Indian Sugar Mills Association zal India in het oogstjaar dat start op 1 oktober 25 miljoen ton suiker produceren, 1 miljoen ton minder dan in het huidige oogstjaar. Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) werd op weekbasis volgens Royal Bank of Scotland 7,8 procent duurder en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds begin mei. Er zit nog steeds een weerpremie in de koers hoewel er dit seizoen nog geen schade werd aangericht en er op korte termijn ook geen dreiging is voor een orkaan of tropische storm in Florida. De prijs van een pond koffie steeg met 3,4 procent.