Het is inderdaad precies die inflatie die volgens Lacker zal aangezwengeld worden. Woensdag kondigde de FED een verlenging van Operatie Twist aan, waarbij de Amerikaanse centrale bank verder kortlopende obligaties zal inruilen voor langlopende.

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend met redelijke winsten voor de belangrijkste indices, waarbij een deel van de gisteren geleden verliezen worden opgehaald. De downgrading door Moody's van een aantal banken zat al in de koersen verrekend.

Geen bedrijfsnieuws van enige betekenis op komst

De komende week is er volgens ABN Amro nog geen bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Dat zal pas het geval zijn als medio juli de eerste bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal gaan binnendruppelen.

Op het macro-economische vlak zal bekend worden gemaakt hoe het is gesteld met het vertrouwen van Amerikaanse en Duitse consumenten.

Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar de detailhandelsverkopen in Duitsland en de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.

Het is inderdaad precies die inflatie die volgens Lacker zal aangezwengeld worden. Woensdag kondigde de FED een verlenging van Operatie Twist aan, waarbij de Amerikaanse centrale bank verder kortlopende obligaties zal inruilen voor langlopende. De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend met redelijke winsten voor de belangrijkste indices, waarbij een deel van de gisteren geleden verliezen worden opgehaald. De downgrading door Moody's van een aantal banken zat al in de koersen verrekend. Geen bedrijfsnieuws van enige betekenis op komst De komende week is er volgens ABN Amro nog geen bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Dat zal pas het geval zijn als medio juli de eerste bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal gaan binnendruppelen. Op het macro-economische vlak zal bekend worden gemaakt hoe het is gesteld met het vertrouwen van Amerikaanse en Duitse consumenten. Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar de detailhandelsverkopen in Duitsland en de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.