Volgens de Kellogg School of Management aan de Northwestern University en de University of Rochester komt dat bedrag nog eens boven een deficiet van 3000 miljard dollar aan overheidspensioenen.

Joshua Rauh van the Kellogg School vraagt zich af hoe de pensioenproblemen gaan opgelost raken. Het valt sterk te betwijfelen of de federale overheid met een reddingsplan tussenbeide gaat komen.

De belangrijkste oorzaak van het deficiet zijn de lagere inkomsten van de Amerikaanse steden uit belastingen, een gegeven waar de crisis uiteraard niet vreemd aan was. De economische leefbaarheid van de Amerikaanse steden wordt door de pensioenproblemen bedreigd.

Volgens de Kellogg School of Management aan de Northwestern University en de University of Rochester komt dat bedrag nog eens boven een deficiet van 3000 miljard dollar aan overheidspensioenen. Joshua Rauh van the Kellogg School vraagt zich af hoe de pensioenproblemen gaan opgelost raken. Het valt sterk te betwijfelen of de federale overheid met een reddingsplan tussenbeide gaat komen. De belangrijkste oorzaak van het deficiet zijn de lagere inkomsten van de Amerikaanse steden uit belastingen, een gegeven waar de crisis uiteraard niet vreemd aan was. De economische leefbaarheid van de Amerikaanse steden wordt door de pensioenproblemen bedreigd.