Een eerste voorbeeld is al beschikbaar, in de vorm van Harrisburg, de hoofdstad van de staat Pennsylvania. Deze stad kon vorige maand een financiële ramp vermijden door geld te ontvangenvan de staat.

De burgemeester van Harrisburg vroeg de staat om hulp, tegen de zin van de gemeenteraad in. Pennsylvania wou die hulp alleen verstrekken wanneer ze zou worden aangewend om de pensioenen uit te betalen.

Harrisburg heeft echter opnieuw geld nodig en wil weer bij de staat Pennsylvania gaan aanklppen. Harrisburg is maar een voorbeeld van de talloze Amerikaanse steden en gemeenten die zonder geld dreigen te raken. Alleen al in Pennsylvania bevinden zich 20 steden en kleinere gemeenten in financiële moeilijkheden.

Een eerste voorbeeld is al beschikbaar, in de vorm van Harrisburg, de hoofdstad van de staat Pennsylvania. Deze stad kon vorige maand een financiële ramp vermijden door geld te ontvangenvan de staat. De burgemeester van Harrisburg vroeg de staat om hulp, tegen de zin van de gemeenteraad in. Pennsylvania wou die hulp alleen verstrekken wanneer ze zou worden aangewend om de pensioenen uit te betalen. Harrisburg heeft echter opnieuw geld nodig en wil weer bij de staat Pennsylvania gaan aanklppen. Harrisburg is maar een voorbeeld van de talloze Amerikaanse steden en gemeenten die zonder geld dreigen te raken. Alleen al in Pennsylvania bevinden zich 20 steden en kleinere gemeenten in financiële moeilijkheden.