De Amerikaanse steden gaan het echter nog moeilijker krijgen, zo blijkt uit een rondvraag gedaan door de National League of Cities. De steden beginnen bijvoorbeeld nu pas de gevolgen te ondervinden van de vastgoedcrisis.

Die wordt namelijk voelbaar door het wegvallen van de belastingen op vastgoed. Over heel het grondgebied van de Verenigde Staten daalden de belastinginkomsten dit jaar met 1,80% ten opzichte van vorig jaar.

De National League of Cities verwacht dat de inkomsten uit vastgoedtaksen in 2011 en 2012 kunnen blijven dalen. Het onderzoek werd uitgevoerd in 338 gemeenten met 10.000 tot 50.000 inwoners. Vanwege de lagere belastinginkomsten gaan de gemeenten ook minder aanwervingen doen.

De Amerikaanse steden gaan het echter nog moeilijker krijgen, zo blijkt uit een rondvraag gedaan door de National League of Cities. De steden beginnen bijvoorbeeld nu pas de gevolgen te ondervinden van de vastgoedcrisis. Die wordt namelijk voelbaar door het wegvallen van de belastingen op vastgoed. Over heel het grondgebied van de Verenigde Staten daalden de belastinginkomsten dit jaar met 1,80% ten opzichte van vorig jaar. De National League of Cities verwacht dat de inkomsten uit vastgoedtaksen in 2011 en 2012 kunnen blijven dalen. Het onderzoek werd uitgevoerd in 338 gemeenten met 10.000 tot 50.000 inwoners. Vanwege de lagere belastinginkomsten gaan de gemeenten ook minder aanwervingen doen.