Er valt namelijk bijna 38 miljard dollar aan federale steun weg, dit als gevolg van het aflopen van een stimuleringsprogramma. Volgens de National Conference of State Legislatures gaat 31 staten en Puerto Rico samen een tekort van 82,10 miljard dollar vertonen.

De steun die op 31 december wegvalt, had op de eerste plaats betrekking op economische hulp. Dat was bijvoorbeeld het geval met de betaling van personeel en met het ondersteunen van het Medicaid programma voor de armen.

Die steun valt dus weg en het ziet er niet naar uit dat de Amerikaanse staten aanvaardbare alternatieven gaan kunnen voorleggen.

Raymond Scheppach, executive director van de National Governors Association, schat dat het gezamenlijk tekort op de begroting van de Amerikaanse staten in 2012-2013 kan oplopen tot 175 miljard dollar.

Er valt namelijk bijna 38 miljard dollar aan federale steun weg, dit als gevolg van het aflopen van een stimuleringsprogramma. Volgens de National Conference of State Legislatures gaat 31 staten en Puerto Rico samen een tekort van 82,10 miljard dollar vertonen. De steun die op 31 december wegvalt, had op de eerste plaats betrekking op economische hulp. Dat was bijvoorbeeld het geval met de betaling van personeel en met het ondersteunen van het Medicaid programma voor de armen. Die steun valt dus weg en het ziet er niet naar uit dat de Amerikaanse staten aanvaardbare alternatieven gaan kunnen voorleggen. Raymond Scheppach, executive director van de National Governors Association, schat dat het gezamenlijk tekort op de begroting van de Amerikaanse staten in 2012-2013 kan oplopen tot 175 miljard dollar.