Sri Thiruvadanthai, director of research bij het Jerome Levy Institute, is van mening dat de rente op korte termijn kan blijven stijgen. De trend is nu eenmaal opwaarts gericht en een trend wordt niet zo snel gebroken.

Amerikaanse staatsobligaties worden volgens Thiruvadanthai langzamerhand echter weer kansrijk. Hij verwacht namelijk dat de VS-economie in de komende twee jaar weer in een recessie gaat wegzakken.

Daardoor zou de rente op de 10-jarige staatsobligatie terugvallen tot 1,50% of ongeveer 200 basispunten minder dan de huidige niveaus. Thiruvadanthai spreekt van een "risk-free" asset, waarbij echter moet rekening gehouden worden met een grote volatiliteit.

Sri Thiruvadanthai, director of research bij het Jerome Levy Institute, is van mening dat de rente op korte termijn kan blijven stijgen. De trend is nu eenmaal opwaarts gericht en een trend wordt niet zo snel gebroken. Amerikaanse staatsobligaties worden volgens Thiruvadanthai langzamerhand echter weer kansrijk. Hij verwacht namelijk dat de VS-economie in de komende twee jaar weer in een recessie gaat wegzakken. Daardoor zou de rente op de 10-jarige staatsobligatie terugvallen tot 1,50% of ongeveer 200 basispunten minder dan de huidige niveaus. Thiruvadanthai spreekt van een "risk-free" asset, waarbij echter moet rekening gehouden worden met een grote volatiliteit.