Maar mag er van een zeepbel worden gesproken? Tobias Levkovich, head North America equity strategy bij Citigroup Global Markets, is van mening van wel. Hij verwijst daarbij naar de gelijkenis met de dotcomzeepbel van de laatste jaren van vorige eeuw.

De vergelijking van de aandelenkoersen tussen 1990 en 2005 en die van de 10-jarige staatsobligaties sinds 2000 geeft volgens Levkovich merkwaardige overeenkomsten te zien.

Er zijn enorme hoeveelheden geld naar de obligatiemarkten gevloeid en die flow kan leiden tot zware verliezen wanneer het tij ooit keert.

De correlatie tussen de S&P 500 total return index en de 10-year Treasury tijdens de hierboven weergegeven periodes is merkwaardig, aldus Levkovich.

Maar mag er van een zeepbel worden gesproken? Tobias Levkovich, head North America equity strategy bij Citigroup Global Markets, is van mening van wel. Hij verwijst daarbij naar de gelijkenis met de dotcomzeepbel van de laatste jaren van vorige eeuw. De vergelijking van de aandelenkoersen tussen 1990 en 2005 en die van de 10-jarige staatsobligaties sinds 2000 geeft volgens Levkovich merkwaardige overeenkomsten te zien. Er zijn enorme hoeveelheden geld naar de obligatiemarkten gevloeid en die flow kan leiden tot zware verliezen wanneer het tij ooit keert. De correlatie tussen de S&P 500 total return index en de 10-year Treasury tijdens de hierboven weergegeven periodes is merkwaardig, aldus Levkovich.