Carl Lantz, head of interest- rate strategy in New York bij Credit Suisse Group AG, verwijst in dat verband naar de werkloosheidscijfers voor de maand januari.

Die cijfers zijn conform de indicatie van een economische opleving,

zodat er inderdaad sprake was van een bearish signaal.

Opvallend is dat de spread tussen de 2- en de 10-jarige staatsobligaties is toegenomen tot het hoogste niveau in bijna een jaar. Deze week wil de Amerikaanse schatkist in totaal 72 miljard dollar aan staatsobligaties gaan ophalen.

Gary Pollack, head of fixed-income trading bij Deutsche Bank AG's Private Wealth Management, merkt echter terecht op dat de werkloosheidscijfers moeilijk te interpreteren vallen, zodat het nog valt af te wachten of de correctie op de obligatiemarkten nog een verlengstuk gaat krijgen.

Carl Lantz, head of interest- rate strategy in New York bij Credit Suisse Group AG, verwijst in dat verband naar de werkloosheidscijfers voor de maand januari. Die cijfers zijn conform de indicatie van een economische opleving, zodat er inderdaad sprake was van een bearish signaal. Opvallend is dat de spread tussen de 2- en de 10-jarige staatsobligaties is toegenomen tot het hoogste niveau in bijna een jaar. Deze week wil de Amerikaanse schatkist in totaal 72 miljard dollar aan staatsobligaties gaan ophalen. Gary Pollack, head of fixed-income trading bij Deutsche Bank AG's Private Wealth Management, merkt echter terecht op dat de werkloosheidscijfers moeilijk te interpreteren vallen, zodat het nog valt af te wachten of de correctie op de obligatiemarkten nog een verlengstuk gaat krijgen.