Amerikaanse staatsobligaties nu gevaarlijker dan Spaanse of Italiaanse obligaties, op basis van de evolutie van de prijzen voor Credit Default Swaps. Een ander opvallend fenomeen is de evolutie van de rente voor obligaties met een looptijd van één maand.

Die rente weerspiegelt een gevaar dat zelfs groter is dan destijds bij het omvallen van Lehman Brothers. Toch is de kans groot dat alles uiteindelijk zal koelen zonder blazen. De Verenigde Staten kunnen zich onmogelijk welke vorm van bankroet dan ook te veroorloven.

Amerikaanse staatsobligaties nu gevaarlijker dan Spaanse of Italiaanse obligaties, op basis van de evolutie van de prijzen voor Credit Default Swaps. Een ander opvallend fenomeen is de evolutie van de rente voor obligaties met een looptijd van één maand. Die rente weerspiegelt een gevaar dat zelfs groter is dan destijds bij het omvallen van Lehman Brothers. Toch is de kans groot dat alles uiteindelijk zal koelen zonder blazen. De Verenigde Staten kunnen zich onmogelijk welke vorm van bankroet dan ook te veroorloven.