De Dow Jones industrial average verloor dit jaar anderzijds 2%. De vraag is natuurlijk of het niet te laat is om nog in Amerikaanse staatsobligaties te belegen. Het antwoord op die vraag hangt samen met het lot van de Amerikaanse economie.

Die blijft zwak, zodat de bedrijfswinsten onder druk gaan blijven staan en de beleggers een veilige vluchthaven gaan blijven zoeken in Amerikaanse staatsobligaties.

De risico's verbonden met Treasuries houden anderzijds verband met de inflatie. De beleggers kunnen hun Amerikaanse staatsobligaties even snel dumpen als ze ze voordien hebben gekocht wanneer er inflatiesignale opduiken.

Daarnaast is het rendement op Amerikaanse staatsobligaties teruggevallen tot 2,61%, of een dieptepunt sinds de crisis begin 2009. Mark Phelps, CEO van money manager W.P. Stewart & Co, gelooft dat het inderdaad te laat is om nog Treasuries te kopen.

De Dow Jones industrial average verloor dit jaar anderzijds 2%. De vraag is natuurlijk of het niet te laat is om nog in Amerikaanse staatsobligaties te belegen. Het antwoord op die vraag hangt samen met het lot van de Amerikaanse economie. Die blijft zwak, zodat de bedrijfswinsten onder druk gaan blijven staan en de beleggers een veilige vluchthaven gaan blijven zoeken in Amerikaanse staatsobligaties. De risico's verbonden met Treasuries houden anderzijds verband met de inflatie. De beleggers kunnen hun Amerikaanse staatsobligaties even snel dumpen als ze ze voordien hebben gekocht wanneer er inflatiesignale opduiken. Daarnaast is het rendement op Amerikaanse staatsobligaties teruggevallen tot 2,61%, of een dieptepunt sinds de crisis begin 2009. Mark Phelps, CEO van money manager W.P. Stewart & Co, gelooft dat het inderdaad te laat is om nog Treasuries te kopen.