Aanleiding van de daling van de obligatiekoersen was het bericht dat er in de Verenigde Staten een compromis is bereikt met betrekking tot een verlenging van de belastingverlaging.

Daarmee moet president Barack Obama een belangrijke toegeving doen aan de republikeinse oppositie. Keerzijde van de medaille is dat het begrotingstekort verder gaat oplopen.

David Carter, chief investment officer bij Lenox Advisers in New York, sprak van goed nieuws op korte termijn, maar over een periode van twee tot drie jaar kunnen de Amerikaanse staatsobligaties forse klappen gaan krijgen.

Aanleiding van de daling van de obligatiekoersen was het bericht dat er in de Verenigde Staten een compromis is bereikt met betrekking tot een verlenging van de belastingverlaging. Daarmee moet president Barack Obama een belangrijke toegeving doen aan de republikeinse oppositie. Keerzijde van de medaille is dat het begrotingstekort verder gaat oplopen. David Carter, chief investment officer bij Lenox Advisers in New York, sprak van goed nieuws op korte termijn, maar over een periode van twee tot drie jaar kunnen de Amerikaanse staatsobligaties forse klappen gaan krijgen.