Daaruit zou blijken dat de economie in de Verenigde Staten veel minder snel herstelt dan algemeen wordt aangenomen. AK Steel liet al weten dat het derde kwartaal met een verlies wordt afgesloten.

Als oorzaak wordt verwezen naar hogere prijzen voor grondstoffen en naar gestegen operationele kosten. Een fabriek van dit staalbedrijf zal vroegtijdig sluiten voor onderhoud, wat een indicatie geeft dat de vraag zwak is.

Nucor, het grootste Amerikaans staalbedrijf heeft al gewaarschuwd dat het derde kwartaal met een fors lagere winst zal worden afgesloten vanwege de zwakke economische groei.

Ten opzichte van het tweede kwartaal was er volgens Nucor sprake van een duidelijke vertraging. Ook, Steel Dynamics heeft inmiddels de prognoses verlaagd.

De staalprijzen zijn inmiddels gedaald als gevolg van een terugval in de vraag. Analyst Charles Bradford van Affiliated Research Group in New York merkt op dat de situatie op de markt in snel tempo verslechtert.

Daaruit zou blijken dat de economie in de Verenigde Staten veel minder snel herstelt dan algemeen wordt aangenomen. AK Steel liet al weten dat het derde kwartaal met een verlies wordt afgesloten. Als oorzaak wordt verwezen naar hogere prijzen voor grondstoffen en naar gestegen operationele kosten. Een fabriek van dit staalbedrijf zal vroegtijdig sluiten voor onderhoud, wat een indicatie geeft dat de vraag zwak is. Nucor, het grootste Amerikaans staalbedrijf heeft al gewaarschuwd dat het derde kwartaal met een fors lagere winst zal worden afgesloten vanwege de zwakke economische groei. Ten opzichte van het tweede kwartaal was er volgens Nucor sprake van een duidelijke vertraging. Ook, Steel Dynamics heeft inmiddels de prognoses verlaagd. De staalprijzen zijn inmiddels gedaald als gevolg van een terugval in de vraag. Analyst Charles Bradford van Affiliated Research Group in New York merkt op dat de situatie op de markt in snel tempo verslechtert.