SanDisk, producent van flash memory cards, liet een verlies van meer dan 10% optekenen, waardoor de sector computer en software in zijn geheel een daling met anderhalf procent te slikken kreeg. Met de cijfers op komst ging ook Alcoa flink lager. Daarnaast lag ook de banksector zwak op koers.

Daar is de Europese crisis weer!

De Amerikaanse beleggers werden opgeschrikt door opnieuw slecht nieuws uit Spanje. De twijfels nemen toe dat dit land zich zelfstandig zal kunnen blijven herfinancieren. Dat betekent dat de kans is toegenomen dat Spanje vroeg of laat externe hulp nodig zal hebben. Het opnieuw opflakkeren van de Europese begrotingscrisis kan ook de beurs op Wall Street terug naar lagere regionen duwen.

Amerikaanse schuldenberg nu even groot als de economie

De Amerikaanse schuldenberg is nu even groot als de volledige economie. Volgens sommige economen is daarmee een belangrijk keerpunt bereikt. De federale regering in Washington heeft nu voor een totaal bedrag van 15.230 miljard dollar aan schulden uitstaan, inclusief bijvoorbeeld ook de pensioenverplichtingen. De totale grootte van de Amerikaanse economie - de combinatie van goederen en diensten - wordt op 15.700 miljard dollar geraamd, bedrag dat inmiddels dus al is overschreden.

SanDisk, producent van flash memory cards, liet een verlies van meer dan 10% optekenen, waardoor de sector computer en software in zijn geheel een daling met anderhalf procent te slikken kreeg. Met de cijfers op komst ging ook Alcoa flink lager. Daarnaast lag ook de banksector zwak op koers. Daar is de Europese crisis weer! De Amerikaanse beleggers werden opgeschrikt door opnieuw slecht nieuws uit Spanje. De twijfels nemen toe dat dit land zich zelfstandig zal kunnen blijven herfinancieren. Dat betekent dat de kans is toegenomen dat Spanje vroeg of laat externe hulp nodig zal hebben. Het opnieuw opflakkeren van de Europese begrotingscrisis kan ook de beurs op Wall Street terug naar lagere regionen duwen.Amerikaanse schuldenberg nu even groot als de economie De Amerikaanse schuldenberg is nu even groot als de volledige economie. Volgens sommige economen is daarmee een belangrijk keerpunt bereikt. De federale regering in Washington heeft nu voor een totaal bedrag van 15.230 miljard dollar aan schulden uitstaan, inclusief bijvoorbeeld ook de pensioenverplichtingen. De totale grootte van de Amerikaanse economie - de combinatie van goederen en diensten - wordt op 15.700 miljard dollar geraamd, bedrag dat inmiddels dus al is overschreden.