Maar naargelang de bron horen we heel andere verhalen over de uitstaande schulden van de VS. Bij die 16.000 miljard dollar is namelijk geen rekening gehouden met de toekomstige verplichtingen die de Amerikaanse regering op zich heeft genomen en die verplichtingen zijn veel groter dan algemeen wordt aangenomen.

VS kunnen Griekenland nog doen blozen

Volgens het CBO kunnen de schulden binnen een 10-tal jaar oplopen tot 100% van het BBP. Wanneer de huidige midtwintigers de middelbare leeftijd hebben bereikt, zouden de Verenigde Staten met een schuld ter waarde van 200% van het BBP zelfs de Grieken doen blozen.

Larry Kotlikoff, professor aan de universiteit van Boston, probeerde in zijn nieuwe boek The Clash of Generations: Saving Ourselves, Our Kids, and Our Economy de totale schuldenberg - huidige en toekomstige samen - te berekenen en kwam tot het ongelooflijke bedrag van 222.000 miljard dollar. Volgens Kotlikoff hoeven de VS niet failliet te gaan, ze zijn het nu al.

Maar naargelang de bron horen we heel andere verhalen over de uitstaande schulden van de VS. Bij die 16.000 miljard dollar is namelijk geen rekening gehouden met de toekomstige verplichtingen die de Amerikaanse regering op zich heeft genomen en die verplichtingen zijn veel groter dan algemeen wordt aangenomen.VS kunnen Griekenland nog doen blozen Volgens het CBO kunnen de schulden binnen een 10-tal jaar oplopen tot 100% van het BBP. Wanneer de huidige midtwintigers de middelbare leeftijd hebben bereikt, zouden de Verenigde Staten met een schuld ter waarde van 200% van het BBP zelfs de Grieken doen blozen. Larry Kotlikoff, professor aan de universiteit van Boston, probeerde in zijn nieuwe boek The Clash of Generations: Saving Ourselves, Our Kids, and Our Economy de totale schuldenberg - huidige en toekomstige samen - te berekenen en kwam tot het ongelooflijke bedrag van 222.000 miljard dollar. Volgens Kotlikoff hoeven de VS niet failliet te gaan, ze zijn het nu al.