De balans van de Federal Reserve Bank is als gevolg van het reddingsplan zowat verdubbeld tot ongeveer 2000 miljard dollar. In januari en februari heeft er wel een kleine verlichting plaatsgevonden.

Ryder is van mening dat die balans nogmaals zal verdubbelen, nu de Amerikaanse centrale bank als laatste reddingsboei optreedt. Anderzijds zal het deficiet op de federale begroting toenemen van 1500 miljard dollar in het fiscaal jaar 2009 en vervolgens toch nog 1250 miljard dollar het jaar nadien.

De Amerikaanse schatkist zal 3000 miljard dollar aan obligaties moeten uitgeven om al de geplande uitgaven te financieren en daar wringt precies het schoentje. Ryding is namelijk van mening dat de VS moeite gaan hebben om het plaatje rond te krijgen.

In het verleden kochten de buitenlanders massaal Amerikaanse schuldenpapier, tot tweederde van het totale bedrag zelfs. In de toekomst zal dat bedrag een heel stuk lager liggen.

Binnenlandse kopers zullen er voor staatsobligaties niet opdagen, tenzij de overheid bereid is om een hogere rente te betalen. Tegen die achtergrond maakt Ryder zich zorgen over de komst van inflatie binnen een aantal maanden.

De balans van de Federal Reserve Bank is als gevolg van het reddingsplan zowat verdubbeld tot ongeveer 2000 miljard dollar. In januari en februari heeft er wel een kleine verlichting plaatsgevonden. Ryder is van mening dat die balans nogmaals zal verdubbelen, nu de Amerikaanse centrale bank als laatste reddingsboei optreedt. Anderzijds zal het deficiet op de federale begroting toenemen van 1500 miljard dollar in het fiscaal jaar 2009 en vervolgens toch nog 1250 miljard dollar het jaar nadien. De Amerikaanse schatkist zal 3000 miljard dollar aan obligaties moeten uitgeven om al de geplande uitgaven te financieren en daar wringt precies het schoentje. Ryding is namelijk van mening dat de VS moeite gaan hebben om het plaatje rond te krijgen. In het verleden kochten de buitenlanders massaal Amerikaanse schuldenpapier, tot tweederde van het totale bedrag zelfs. In de toekomst zal dat bedrag een heel stuk lager liggen. Binnenlandse kopers zullen er voor staatsobligaties niet opdagen, tenzij de overheid bereid is om een hogere rente te betalen. Tegen die achtergrond maakt Ryder zich zorgen over de komst van inflatie binnen een aantal maanden.