Er was allereerst al het gegeven dat de onmiddellijk ontginbare energievoorraden in het Californische Monterey bekken zwaar overschat waren. De aan betaalbare prijzen ontginbare voorraden zouden maar een fractie bedragen van wat oorspronkelijk was beweerd.

De Amerikaanse schaalolievoorraden zijn zwaar overschat, zo blijkt nu opnieuw uit twee recent verschenen rapporten. Zowel het Post Carbon Institute als het Energy Policy Forum waarschuwen dat de kans bijzonder klein is dat de VS ooit een exporteur van olie en aardgas zullen worden.

Er was allereerst al het gegeven dat de onmiddellijk ontginbare energievoorraden in het Californische Monterey bekken zwaar overschat waren. De aan betaalbare prijzen ontginbare voorraden zouden maar een fractie bedragen van wat oorspronkelijk was beweerd. De Amerikaanse schaalolievoorraden zijn zwaar overschat, zo blijkt nu opnieuw uit twee recent verschenen rapporten. Zowel het Post Carbon Institute als het Energy Policy Forum waarschuwen dat de kans bijzonder klein is dat de VS ooit een exporteur van olie en aardgas zullen worden.