Met name de concurrentie met internetretailers zorgen ervoor dat marges onder druk staan. De koers van Best Buy daalde donderdag met maar liefst met 28%.

In Europa lagen de koersen van consument gerelateerde bedrijven, zoals supermarktondernemingen Ahold en Carrefour en de Zwitserse producent van onder andere luxe horloges Richemont, aan de verkeerde kant van de streep na publicatie van tegenvallende omzetcijfers.

Analisten gepolst door Bloomberg verwachten voor de bedrijven genoteerd aan de S&P500 gemiddeld een winststijging van 4,9% voor het vierde kwartaal 2013 en een omzetgroei van 1,8%.

Met name de concurrentie met internetretailers zorgen ervoor dat marges onder druk staan. De koers van Best Buy daalde donderdag met maar liefst met 28%. In Europa lagen de koersen van consument gerelateerde bedrijven, zoals supermarktondernemingen Ahold en Carrefour en de Zwitserse producent van onder andere luxe horloges Richemont, aan de verkeerde kant van de streep na publicatie van tegenvallende omzetcijfers. Analisten gepolst door Bloomberg verwachten voor de bedrijven genoteerd aan de S&P500 gemiddeld een winststijging van 4,9% voor het vierde kwartaal 2013 en een omzetgroei van 1,8%.