Eerder al toonden cijfers dat de ontwikkeling van de werkgelegenheid getroffen werd door de winter, terwijl ook de toch al zwakke bouwsector een extra tegenslag hierdoor te verwerken heeft.

Dinsdag bleken de winterse effecten in de Amerikaanse detailhandelsverkopen als mede in de Europese economische groei.

Op de energiekosten had de winter al een opwaarts effect, maar de olieprijs stijgt nog eens extra als gevolg van de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten.

De Amerikaanse detailhandelsverkopen namen in januari met 0,3% toe, waarbij het restaurantbezoek en de winkelverkopen van meubelen, bouwmaterialen, kleding en sportartikelen het zwaarste werden getroffen. De internetverkopen deden door de winter daarentegen goede zaken.

Eerder al toonden cijfers dat de ontwikkeling van de werkgelegenheid getroffen werd door de winter, terwijl ook de toch al zwakke bouwsector een extra tegenslag hierdoor te verwerken heeft. Dinsdag bleken de winterse effecten in de Amerikaanse detailhandelsverkopen als mede in de Europese economische groei. Op de energiekosten had de winter al een opwaarts effect, maar de olieprijs stijgt nog eens extra als gevolg van de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten. De Amerikaanse detailhandelsverkopen namen in januari met 0,3% toe, waarbij het restaurantbezoek en de winkelverkopen van meubelen, bouwmaterialen, kleding en sportartikelen het zwaarste werden getroffen. De internetverkopen deden door de winter daarentegen goede zaken.