De Amerikaanse 10-jarige rente is al even opgelopen tot in de buurt van 3%, alvorens wat terug te vallen. De kans is echter groot dat het rendement op de 10-jarige staatsobligatie op relatief korte termijn zal stijgen tot meer normale niveaus van 3,50 tot 4%.

Een Amerikaanse rentestijging kan de rentevoeten wereldwijd doen stijgen, waardoor de spaarders hogere rendementen mogen verwachten. De vraag is echter of we echt blij moeten zijn met een rentestijging, want die zal tevens de economische groei onderuit halen.

De Amerikaanse 10-jarige rente is al even opgelopen tot in de buurt van 3%, alvorens wat terug te vallen. De kans is echter groot dat het rendement op de 10-jarige staatsobligatie op relatief korte termijn zal stijgen tot meer normale niveaus van 3,50 tot 4%. Een Amerikaanse rentestijging kan de rentevoeten wereldwijd doen stijgen, waardoor de spaarders hogere rendementen mogen verwachten. De vraag is echter of we echt blij moeten zijn met een rentestijging, want die zal tevens de economische groei onderuit halen.