Zodra het taperen achter de rug is, en zoals het er nu uitziet zal dat ergens in de tweede helft van dit jaar zijn, hangt er een renteverhoging in de lucht. Maar die zal niet beperkt blijven tot de Verenigde Staten alleen, ook in Europa zal de druk op de rente toenemen.

De Amerikaanse rentestijging kan onrechtstreeks het aanslaan van ons spaargeld veroorzaken, want hogere rentevoeten is wel het laatste wat de landen uit de Europese periferie momenteel kunnen gebruiken. Een 'spike' in de rente kan een heuse ravage in het financieel landschap veroorzaken, met alle gevolgen van dien.

Zodra het taperen achter de rug is, en zoals het er nu uitziet zal dat ergens in de tweede helft van dit jaar zijn, hangt er een renteverhoging in de lucht. Maar die zal niet beperkt blijven tot de Verenigde Staten alleen, ook in Europa zal de druk op de rente toenemen. De Amerikaanse rentestijging kan onrechtstreeks het aanslaan van ons spaargeld veroorzaken, want hogere rentevoeten is wel het laatste wat de landen uit de Europese periferie momenteel kunnen gebruiken. Een 'spike' in de rente kan een heuse ravage in het financieel landschap veroorzaken, met alle gevolgen van dien.