Nochtans moet de evolutie van de lange termijn rente goed in de gaten worden gehouden. Die heeft vandaag de stijgende trend opnieuw te maken, momenteel bedraagt het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie 2,92%. Daarmee komt de kaap van 3% opnieuw in het vizier.

Anderzijds is er ook de goudprijs die opnieuw klappen krijgt. Voor een troy ounce goud moet momenteel minder dan 1200 dollar per troy ounce betaald worden en daarmee dreigt een nieuwe steunzone het te begeven. Nochtans is van een forse stijging van de dollarkoers geen sprake.

Nochtans moet de evolutie van de lange termijn rente goed in de gaten worden gehouden. Die heeft vandaag de stijgende trend opnieuw te maken, momenteel bedraagt het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie 2,92%. Daarmee komt de kaap van 3% opnieuw in het vizier. Anderzijds is er ook de goudprijs die opnieuw klappen krijgt. Voor een troy ounce goud moet momenteel minder dan 1200 dollar per troy ounce betaald worden en daarmee dreigt een nieuwe steunzone het te begeven. Nochtans is van een forse stijging van de dollarkoers geen sprake.