In juni kwamen er in de Verenigde Staten 195.000 nieuwe banen bij, wat beter was dan de 160.000 waar op was gerekend. Daarnaast bleef de werkloosheidsgraad stabiel. De beleggers onthouden uit de cijfers op de eerste plaats dat de FED nog altijd tot 'tapering' kan overgaan.

Als gevolg daarvan is de rente gestegen tot 2,70%, waardoor de kaap van 3% in het vizier komt. De koers van de euro staat eveneens onder druk, hoewel de dollar zich lichtjes heeft hersteld na de publicatie van de werkloosheidscijfers. De goud valt opnieuw terug richting 1200 dollar per troy ounce.

In juni kwamen er in de Verenigde Staten 195.000 nieuwe banen bij, wat beter was dan de 160.000 waar op was gerekend. Daarnaast bleef de werkloosheidsgraad stabiel. De beleggers onthouden uit de cijfers op de eerste plaats dat de FED nog altijd tot 'tapering' kan overgaan. Als gevolg daarvan is de rente gestegen tot 2,70%, waardoor de kaap van 3% in het vizier komt. De koers van de euro staat eveneens onder druk, hoewel de dollar zich lichtjes heeft hersteld na de publicatie van de werkloosheidscijfers. De goud valt opnieuw terug richting 1200 dollar per troy ounce.