Het is moeilijk om een prognose te geven wat de cijfers over de jobcreatie betreft, maar de meeste economen zijn van mening dat er volgende maand buiten de landbouwsector ongeveer 180.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Het valt echter niet uit te sluiten dat het uiteindelijke cijfer fors hoger of lager zal uitkomen.

Een opvallende evolutie is de Amerikaanse rente opnieuw een stijgende trend vertoont. Het rendement op de 10-jarige rente is op kousevoeten opgelopen tot in de buurt van 3%. Algemeen wordt aangenomen dat bij een verdere stijging tot 3,50% de beurskoersen onder druk zullen komen te staan.

Het is moeilijk om een prognose te geven wat de cijfers over de jobcreatie betreft, maar de meeste economen zijn van mening dat er volgende maand buiten de landbouwsector ongeveer 180.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Het valt echter niet uit te sluiten dat het uiteindelijke cijfer fors hoger of lager zal uitkomen. Een opvallende evolutie is de Amerikaanse rente opnieuw een stijgende trend vertoont. Het rendement op de 10-jarige rente is op kousevoeten opgelopen tot in de buurt van 3%. Algemeen wordt aangenomen dat bij een verdere stijging tot 3,50% de beurskoersen onder druk zullen komen te staan.