De forse koersval op de Europese beurzen vertaalt zich eveneens in een gelijkaardige beweging op de Amerikaanse beurzen. De verliezen voor de belangrijkste indices lopen fors op, met als uitschieter de Nasdaq. Het verlies voor deze index bedraagt inmiddels circa 2,25%.

Alles draait om de vraag of Spanje een nieuw Griekenland dreigt te worden. Alles wijst er namelijk op dat het land nog moeilijk zichzelf zal kunnen financieren.

Morgen veilt Spanje staatsobligaties en dat kan een doorslaggevend moment worden. Sommige beleggers denken dat een bad case scenario al in de financiële markten verrekend zit, maar andere analisten vrezen dat we nog harder kunnen gaan bloeden.

Cijfers McDonald's vallen tegen

Op de beurs van Wall Street noteert de koers van McDonald's bijna 3% lager nadat de fastfoodketen vanmiddag tegenvallende kwartaalcijfers bekendmaakte.

Dat is een vrij uitzonderlijk feit, want in het verleden slaagde de fastfoodketen er meestal in om met bevredigende resultaten uit te pakken.

De winst per aandeel bedroeg 1,35 dollar per aandeel, waar de analisten op 1,37 dollar gerekend hadden. Ook de omzet bleef achter op de verwachtingen en dat is iets wat we bij meer bedrijven zagen. Die daling van de omzet reflecteert de economische groeivertraging.

De forse koersval op de Europese beurzen vertaalt zich eveneens in een gelijkaardige beweging op de Amerikaanse beurzen. De verliezen voor de belangrijkste indices lopen fors op, met als uitschieter de Nasdaq. Het verlies voor deze index bedraagt inmiddels circa 2,25%. Alles draait om de vraag of Spanje een nieuw Griekenland dreigt te worden. Alles wijst er namelijk op dat het land nog moeilijk zichzelf zal kunnen financieren. Morgen veilt Spanje staatsobligaties en dat kan een doorslaggevend moment worden. Sommige beleggers denken dat een bad case scenario al in de financiële markten verrekend zit, maar andere analisten vrezen dat we nog harder kunnen gaan bloeden. Cijfers McDonald's vallen tegen Op de beurs van Wall Street noteert de koers van McDonald's bijna 3% lager nadat de fastfoodketen vanmiddag tegenvallende kwartaalcijfers bekendmaakte. Dat is een vrij uitzonderlijk feit, want in het verleden slaagde de fastfoodketen er meestal in om met bevredigende resultaten uit te pakken. De winst per aandeel bedroeg 1,35 dollar per aandeel, waar de analisten op 1,37 dollar gerekend hadden. Ook de omzet bleef achter op de verwachtingen en dat is iets wat we bij meer bedrijven zagen. Die daling van de omzet reflecteert de economische groeivertraging.