Opvallend vandaag is dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw de lucht inschiet. De 10-jarige rente bedraagt nu 2,95%, waardoor de kaap van 3% in het vizier komt. Een doorbraak boven laatstgenoemd niveau zou de financiële markten kunnen doen opschrikken.

Tegen die achtergrond worden de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus morgen belangrijker dan ooit. Een sterk meevallend cijfer kan de rente een extra impuls geven, met alle gevolgen van dien. Op de valutamarkten wordt de dollar opnieuw sterker.

Opvallend vandaag is dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw de lucht inschiet. De 10-jarige rente bedraagt nu 2,95%, waardoor de kaap van 3% in het vizier komt. Een doorbraak boven laatstgenoemd niveau zou de financiële markten kunnen doen opschrikken. Tegen die achtergrond worden de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus morgen belangrijker dan ooit. Een sterk meevallend cijfer kan de rente een extra impuls geven, met alle gevolgen van dien. Op de valutamarkten wordt de dollar opnieuw sterker.