Volgens Goldman Sachs zou het niveau van 4% al tegen 2016 kunnen worden bereikt. Het huidige stijgingstempo verloopt te snel, zodat een rustfase onvermijdelijk is geworden. Het duurder worden van het geld dreigt namelijk vervelende neveneffecten te veroorzaken.

Zo zou het herstel van de vastgoedmarkt kunnen stilvallen aangezien ook de rente op woonkredieten verder kan oplopen. Uiteindelijk kan het herstel van de Amerikaanse economie als geheel stilvallen of toch alleszins flink vertragen. Het spreekt vanzelf dat de FED de huidige evolutie met argusogen volgt.

Volgens Goldman Sachs zou het niveau van 4% al tegen 2016 kunnen worden bereikt. Het huidige stijgingstempo verloopt te snel, zodat een rustfase onvermijdelijk is geworden. Het duurder worden van het geld dreigt namelijk vervelende neveneffecten te veroorzaken. Zo zou het herstel van de vastgoedmarkt kunnen stilvallen aangezien ook de rente op woonkredieten verder kan oplopen. Uiteindelijk kan het herstel van de Amerikaanse economie als geheel stilvallen of toch alleszins flink vertragen. Het spreekt vanzelf dat de FED de huidige evolutie met argusogen volgt.