In een volgende fase kan een eerste aanduiding gegeven worden wanneer de rente kan opgetrokken worden. Vermoedelijk zal dat ergens in de loop van volgend jaar gebeuren. Maar de indicatie van een rentestijging kan op zich al volstaan om de obligatierendementen te doen stijgen.

Zo kan het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie nog voor het einde van dit jaar stijgen tot 4%. Een dergelijke stijging zou op de beurzen zeer slecht onthaald worden, sommige analisten houden rekening met een beurscorrectie van ongeveer 20% op Wall Street.

In een volgende fase kan een eerste aanduiding gegeven worden wanneer de rente kan opgetrokken worden. Vermoedelijk zal dat ergens in de loop van volgend jaar gebeuren. Maar de indicatie van een rentestijging kan op zich al volstaan om de obligatierendementen te doen stijgen. Zo kan het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie nog voor het einde van dit jaar stijgen tot 4%. Een dergelijke stijging zou op de beurzen zeer slecht onthaald worden, sommige analisten houden rekening met een beurscorrectie van ongeveer 20% op Wall Street.