Michala Marcussen, bij Societe Generale global head of economics, is van mening dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties tegen de lente van volgend jaar het niveau van 3% zal bereiken. Die stijging zal op zich al moeilijk te verteren zijn.

Nochtans zal de rentebeweging daar niet stoppen, want Marcussen verwacht dat de rentepiek ergens rond 2017 zal worden bereikt. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie zou dan zijn doorgestegen tot in de buurt van 5%. Hoe de beurzen die rentestijging gaan verteren, moet nog worden afgewacht.

Michala Marcussen, bij Societe Generale global head of economics, is van mening dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties tegen de lente van volgend jaar het niveau van 3% zal bereiken. Die stijging zal op zich al moeilijk te verteren zijn. Nochtans zal de rentebeweging daar niet stoppen, want Marcussen verwacht dat de rentepiek ergens rond 2017 zal worden bereikt. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie zou dan zijn doorgestegen tot in de buurt van 5%. Hoe de beurzen die rentestijging gaan verteren, moet nog worden afgewacht.