De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie bedroeg vorige vrijdag bijna 3,30%. Historisch gezien is dat nog steeds een erg lage rentestand en op zich is een dergelijk renteniveau niet echt zorgwekkend.

Volgens Kostin is het wel belangrijk om vast te stellen waarom de rente stijgt. De reden daarvoor is heel eenvoudig: de rente stijgt omdat de groeivooruitzichten voor de VS-economie verbeteren.

Tony Crescenzi van Pimco verhoogde afgelopen week zijn groeivooruitzichten voor de VS-economie. Hij gaat nu voor volgend jaar uit van een groei van het BBP met 3 tot 3,50% in plaats van 2 tot 2,50%.

De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie bedroeg vorige vrijdag bijna 3,30%. Historisch gezien is dat nog steeds een erg lage rentestand en op zich is een dergelijk renteniveau niet echt zorgwekkend. Volgens Kostin is het wel belangrijk om vast te stellen waarom de rente stijgt. De reden daarvoor is heel eenvoudig: de rente stijgt omdat de groeivooruitzichten voor de VS-economie verbeteren. Tony Crescenzi van Pimco verhoogde afgelopen week zijn groeivooruitzichten voor de VS-economie. Hij gaat nu voor volgend jaar uit van een groei van het BBP met 3 tot 3,50% in plaats van 2 tot 2,50%.