Door de stijging van de rente in de Verenigde Staten is de nood minder groot geworden om te zoeken naar rente-opbrengsten elders. Gevolg is dat hoe sneller de rente in de VS stijgt, hoe sneller er geld wordt onttrokken aan activa in een aantal emerging markets.

Volgens Huie zijn de Amerikaanse rente en de valuta's van de groeilanden in een vicieuze cirkel beland. In een volgende fase kunnen bijvoorbeeld de Braziliaanse centrale bank Amerikaanse staatsobligaties gaan verkopen, met als gevolg dat de koersen van deze obligaties nog verder dalen en de rente nog verder stijgt.

Door de stijging van de rente in de Verenigde Staten is de nood minder groot geworden om te zoeken naar rente-opbrengsten elders. Gevolg is dat hoe sneller de rente in de VS stijgt, hoe sneller er geld wordt onttrokken aan activa in een aantal emerging markets. Volgens Huie zijn de Amerikaanse rente en de valuta's van de groeilanden in een vicieuze cirkel beland. In een volgende fase kunnen bijvoorbeeld de Braziliaanse centrale bank Amerikaanse staatsobligaties gaan verkopen, met als gevolg dat de koersen van deze obligaties nog verder dalen en de rente nog verder stijgt.