De twee markten die daarop volgen zijn Japan en Italië, die een lagere beoordeling hebben, een hogere schuld en een lagere economische groei.

Ten tweede is de dollar een reservervaluta en koppelen diverse Aziatische landen hun munt aan die van de dollar. Zij zullen voorlopig Amerikaanse obligaties op blijven kopen. Verder zijn er nauwelijks liquide alternatieven.

Voor wat betreft de dollar ten opzichte van de euro verwachten wij dat deze voorlopig rond de 1,40-1,45 blijft. Beide regio's kennen een zwak begrotingsbeleid, terwijl de ECB nu kwantitatief gaat verruimen.

De twee markten die daarop volgen zijn Japan en Italië, die een lagere beoordeling hebben, een hogere schuld en een lagere economische groei. Ten tweede is de dollar een reservervaluta en koppelen diverse Aziatische landen hun munt aan die van de dollar. Zij zullen voorlopig Amerikaanse obligaties op blijven kopen. Verder zijn er nauwelijks liquide alternatieven. Voor wat betreft de dollar ten opzichte van de euro verwachten wij dat deze voorlopig rond de 1,40-1,45 blijft. Beide regio's kennen een zwak begrotingsbeleid, terwijl de ECB nu kwantitatief gaat verruimen.