Verder daalden grondstoffen fors in koers (o.m. zilver, goud en olie). Dit nam volgens Theodoor Gilissen Bankiers iets van de angst voor oplopende inflatie weg, waardoor de rente kon dalen. De meeste aandelenbeurzen eindigden daarbij in het rood.

De Amerikaanse rente is al langer aan het dalen dankzij het verruimende beleid van de Fed, terwijl de Europese rentes dit jaar per saldo oplopen.

Sinds een paar dagen is de Duitse 10-jaars rente weer hoger dan die in de VS, volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor het eerst sinds juni 2009.

Verder daalden grondstoffen fors in koers (o.m. zilver, goud en olie). Dit nam volgens Theodoor Gilissen Bankiers iets van de angst voor oplopende inflatie weg, waardoor de rente kon dalen. De meeste aandelenbeurzen eindigden daarbij in het rood. De Amerikaanse rente is al langer aan het dalen dankzij het verruimende beleid van de Fed, terwijl de Europese rentes dit jaar per saldo oplopen. Sinds een paar dagen is de Duitse 10-jaars rente weer hoger dan die in de VS, volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor het eerst sinds juni 2009.