BNP Paribas zou dollartransacties hebben gedaan met landen als Iran, Sudan en Cuba. De Verenigde Staten hebben tegen deze landen een economische boycot en het doen van transacties wordt door de Amerikaanse openbaar aanklager gezien als overtreding van deze boycot.

In Frankrijk was de verontwaardiging groot. Men spreekt van "dollarimperialisme". De centrale bankpresident Christian Noyer

stelde dat BNP Paribas geen regel van Frankrijk, Europa of van de Verenigde Naties heeft overtreden. Natuurlijk kon hij niet ontkennen dat BNP Paribas Amerikaanse regels heeft overschreden. En daar is de boete op gebaseerd.

BNP Paribas zou dollartransacties hebben gedaan met landen als Iran, Sudan en Cuba. De Verenigde Staten hebben tegen deze landen een economische boycot en het doen van transacties wordt door de Amerikaanse openbaar aanklager gezien als overtreding van deze boycot. In Frankrijk was de verontwaardiging groot. Men spreekt van "dollarimperialisme". De centrale bankpresident Christian Noyer stelde dat BNP Paribas geen regel van Frankrijk, Europa of van de Verenigde Naties heeft overtreden. Natuurlijk kon hij niet ontkennen dat BNP Paribas Amerikaanse regels heeft overschreden. En daar is de boete op gebaseerd.