Het Bureau of Economic Analysis (BEA) rekent bij de berekening van dat BBP een aantal zaken mee die eigenlijk niet meegerekend mogen worden. Gevolg is dat het BBP-cijfers kunstmatig opgeblazen wordt en dus van nul en generlei waarde mag worden genoemd.

Een voorbeeld: de Amerikaanse regering telt filmbudgetten mee in berekening BBP. Bij een bekende film als The Big Lebowski werd bijvoorbeeld het salaris van Jeff Bridges mee geteld voor de berekening van het BBP. Volgens Schiff is dat geen investering, maar een uitgave.

Het Bureau of Economic Analysis (BEA) rekent bij de berekening van dat BBP een aantal zaken mee die eigenlijk niet meegerekend mogen worden. Gevolg is dat het BBP-cijfers kunstmatig opgeblazen wordt en dus van nul en generlei waarde mag worden genoemd. Een voorbeeld: de Amerikaanse regering telt filmbudgetten mee in berekening BBP. Bij een bekende film als The Big Lebowski werd bijvoorbeeld het salaris van Jeff Bridges mee geteld voor de berekening van het BBP. Volgens Schiff is dat geen investering, maar een uitgave.