Volgens Gartman moet Washington gebruik maken van de hoge olieprijzen om een deel van haar reserves op de markt te brengen. Op die manier kan de olieprijs worden gedrukt, waardoor de economische groei een extra duwtje in de rug zou kunnen krijgen.

De Strategic Petroleum Reserve zou op een later tijdstip opnieuw aangevuld kunnen worden en dat zelfs aan lagere prijzen dan de huidige. Gartman wijst er op dat de evolutie van de futurescontracten wijst op een daling van de olieprijzen in een niet zo verre toekomst.

Volgens Gartman moet Washington gebruik maken van de hoge olieprijzen om een deel van haar reserves op de markt te brengen. Op die manier kan de olieprijs worden gedrukt, waardoor de economische groei een extra duwtje in de rug zou kunnen krijgen. De Strategic Petroleum Reserve zou op een later tijdstip opnieuw aangevuld kunnen worden en dat zelfs aan lagere prijzen dan de huidige. Gartman wijst er op dat de evolutie van de futurescontracten wijst op een daling van de olieprijzen in een niet zo verre toekomst.