Volgens Federal Reserve moeten we geloven dat de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten is teruggevallen van een piek op 10% tijdens de recessie tot momenteel 6,30%. Maar deze cijfers leveren een verdeeld beeld op, volgens de onofficiële cijfers zou de werkloosheidsgraad veel hoger liggen.

Afgaande op een schatting gedaan door shadowstats.com zou de werkloosheid meer dan 20% bedragen wanneer ze in haar breedste vorm wordt gemeten. Die verdoken werkloosheid zou bovendien alsmaar zijn blijven stijgen sinds de recessie is uitgebroken. Het aantal Amerikanen met een job is bovendien tijdens de afgelopen vier jaar amper gestegen.

Volgens Federal Reserve moeten we geloven dat de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten is teruggevallen van een piek op 10% tijdens de recessie tot momenteel 6,30%. Maar deze cijfers leveren een verdeeld beeld op, volgens de onofficiële cijfers zou de werkloosheidsgraad veel hoger liggen. Afgaande op een schatting gedaan door shadowstats.com zou de werkloosheid meer dan 20% bedragen wanneer ze in haar breedste vorm wordt gemeten. Die verdoken werkloosheid zou bovendien alsmaar zijn blijven stijgen sinds de recessie is uitgebroken. Het aantal Amerikanen met een job is bovendien tijdens de afgelopen vier jaar amper gestegen.