De Amerikaanse centrale bank beschikt namelijk niet langer over belangwekkende macro-economische cijfergegevens, dit omdat de werking van het Bureau of Labor Statistics is stilgevallen en er dus geen gegevens meer werden verzameld. De FED tast dus momenteel in het duister wat de economische situatie betreft.

Of november de tapering-maand zal worden, is voorlopig onduidelijk. De meeste economen kijken nu in de richting van de maand december hoewel sommigen onder hen niet uitsluiten dat de FED het terugschroeven van de steunmaatregelen zal uitstellen tot volgend jaar.

De Amerikaanse centrale bank beschikt namelijk niet langer over belangwekkende macro-economische cijfergegevens, dit omdat de werking van het Bureau of Labor Statistics is stilgevallen en er dus geen gegevens meer werden verzameld. De FED tast dus momenteel in het duister wat de economische situatie betreft. Of november de tapering-maand zal worden, is voorlopig onduidelijk. De meeste economen kijken nu in de richting van de maand december hoewel sommigen onder hen niet uitsluiten dat de FED het terugschroeven van de steunmaatregelen zal uitstellen tot volgend jaar.