Maar eigenlijk ligt de reden voor de hand waarom het goud er maar niet meer in slaagt om nog een vuist te maken. De Amerikaanse regering controleert de goudprijs van a tot z en is niet van plan om voorlopig die greep te lossen. De belangen die op het spel staan, zijn namelijk veel te groot. Een te hoge goudprijs kan de dollar in het verdomhoekje duwen.

Door massaal 'papieren' goud op de markt te dumpen, is de FED er altijd al in geslaagd om de goudprijs naar de gewenste niveaus te duwen. De Verenigde Staten hopen de onderdrukking van het goud nog lang te kunnen handhaven, maar vroeg of laat zullen ze de goudprijs toch moeten laten gaan.

Maar eigenlijk ligt de reden voor de hand waarom het goud er maar niet meer in slaagt om nog een vuist te maken. De Amerikaanse regering controleert de goudprijs van a tot z en is niet van plan om voorlopig die greep te lossen. De belangen die op het spel staan, zijn namelijk veel te groot. Een te hoge goudprijs kan de dollar in het verdomhoekje duwen. Door massaal 'papieren' goud op de markt te dumpen, is de FED er altijd al in geslaagd om de goudprijs naar de gewenste niveaus te duwen. De Verenigde Staten hopen de onderdrukking van het goud nog lang te kunnen handhaven, maar vroeg of laat zullen ze de goudprijs toch moeten laten gaan.