Na het bereiken van de bodem in juni 2009 begon er een voorzichtig herstel,dat echter niet zo heel veel heeft voorgesteld. De recessie was volgens de NBER de langste sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Ze duurde 18 maanden en mag daardoor als zeer hardnekkig worden omgeschreven. Wanneer er binnenkort een volgende recessie komt, zal dat volgens de NBER er eentje zijn die losstaat van de eerste.

De organisatie beklemtoont dat het niet wil zeggen dat de Amerikaanse economie nu achter de rug is omdat de recessie officieel als beëindigd werd verklaard. Over de huidige economische situatie doet de NBER geen uitspraken.

Na het bereiken van de bodem in juni 2009 begon er een voorzichtig herstel,dat echter niet zo heel veel heeft voorgesteld. De recessie was volgens de NBER de langste sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ze duurde 18 maanden en mag daardoor als zeer hardnekkig worden omgeschreven. Wanneer er binnenkort een volgende recessie komt, zal dat volgens de NBER er eentje zijn die losstaat van de eerste. De organisatie beklemtoont dat het niet wil zeggen dat de Amerikaanse economie nu achter de rug is omdat de recessie officieel als beëindigd werd verklaard. Over de huidige economische situatie doet de NBER geen uitspraken.