De belangrijkste indices staan fors in de plus, maar daar stopt het niet mee. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie schiet de lucht in, de dollar wordt door de euro in het defensief gedwongen (wat goed is voor de export) en olie en goud worden fors duurder. Vandaag vertrekken de Amerikaanse politici voor vijf weken op vakantie.

Prijzen basismetalen blijven onder druk staan

De tegenvallende macro-economische cijfers en bezorgdheid om de situatie in de eurozone wogen volgens Royal Bank of Scotland op de prijzen van de basismetalen, al bleven de verschillen op weekbasis relatief beperkt. De prijs van een ton koper daalde opnieuw met 2 procent.

Opmerkelijke vaststelling is dat de geregistreerde kopervoorraden bij de London Metal Exchange (LME) zijn teruggevallen naar het laagste niveau sinds september 2008.

Definitieve cijfers bevestigen dat de Chinese invoer van koperproducten vorige maand sinds juli vorig jaar niet meer zo laag was.

Anglo American rapporteerde een stijging van de koperproductie met 7 procent op jaarbasis. De uitbreiding van de Los Bronces mijn is bijna afgerond waardoor de output met 72 procent steeg.

De mijn heeft nu een productiecapaciteit van 400.000 ton per jaar. Door minder rijke ertsen daalde de productie bij de Collahuasi kopermijn met 45 procent.

De belangrijkste indices staan fors in de plus, maar daar stopt het niet mee. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie schiet de lucht in, de dollar wordt door de euro in het defensief gedwongen (wat goed is voor de export) en olie en goud worden fors duurder. Vandaag vertrekken de Amerikaanse politici voor vijf weken op vakantie.Prijzen basismetalen blijven onder druk staan De tegenvallende macro-economische cijfers en bezorgdheid om de situatie in de eurozone wogen volgens Royal Bank of Scotland op de prijzen van de basismetalen, al bleven de verschillen op weekbasis relatief beperkt. De prijs van een ton koper daalde opnieuw met 2 procent. Opmerkelijke vaststelling is dat de geregistreerde kopervoorraden bij de London Metal Exchange (LME) zijn teruggevallen naar het laagste niveau sinds september 2008. Definitieve cijfers bevestigen dat de Chinese invoer van koperproducten vorige maand sinds juli vorig jaar niet meer zo laag was. Anglo American rapporteerde een stijging van de koperproductie met 7 procent op jaarbasis. De uitbreiding van de Los Bronces mijn is bijna afgerond waardoor de output met 72 procent steeg. De mijn heeft nu een productiecapaciteit van 400.000 ton per jaar. Door minder rijke ertsen daalde de productie bij de Collahuasi kopermijn met 45 procent.